De verkoper van een woning schakelt een makelaar in om zijn huis te verkopen, dus om zijn belangen te behartigen.
Maar wie behartigt de belangen van een koper?
Uw aankoopmakelaar in Twente is u hierbij graag van dienst.

Als voorbeeld geef ik vaak de aankoop van een tweedehands auto.
De koper wil graag dat de APK nog een jaar geldig is zodat hij vertrouwd met de auto de weg op kan.
Maar daarnaast neemt de koper vaak een vriend/kennis/collega mee om de auto te laten bekijken zodat hij de bevestiging krijgt dat het een goede auto is en hij geen kat in de zak koopt.
Zeker verstandig om dit te doen maar waarom besluiten veel mensen om geen aankoopmakelaar in te schakelen en de belangrijkste aankoop uit hun leven, een huis, zelf te doen… ik vind dit heel vreemd en onverstandig.

In deze hectische tijd op de woningmarkt wordt er veelal geboden boven de vraagprijs. Maar hoeveel biedt u meer dan de vraagprijs…?
En onder welke voorwaarden is de bieding geldig? Maar staat een huis al langere tijd te koop, wat is dan een reëel bod onder welke voorwaarden?
Veel vragen waarbij het verstandig is om een aankoopmakelaar in te schakelen.

Als aankoopmakelaar begeleid ik u in het gehele aankooptraject van A tot Z.
Onafhankelijk, vertrouwd en professioneel.

Wat is mijn werkwijze:

  • Via een zoekopdracht op bv. Funda kunt u dagelijks op de hoogte gebracht worden van het nieuwe aanbod van woningen welke valt binnen uw zoekcriteria. Daarnaast zal ik tevens woningen aanbieden welke ik vanuit de markt tegenkom;
  • Het inplannen van de bezichtigingsafspraken en de begeleiding bij de bezichtigingen (onbeperkt);
  • Het onderzoeken en adviseren over de ligging en omgevingsfactoren, bouwkundige staat, eventuele bodemonderzoeken en verontreinigingen, financiële positie en plannen van de Vereniging van Eigenaren (zo nodig adviseer ik om een bouwtechnische keuring te laten uitvoeren zodat de woning met een gerust hart kan worden aangekocht);
  • Advies inzake een reële waarde vóór het uitbrengen van een voorstel;
  • Het voeren van de (strategische) onderhandeling met alle condities die daarbij horen. Denk aan: koopsom, ontbindende voorwaarden, overdracht, roerende zaken en eventuele bijzondere voorwaarden;
  • Controleren van en – in een persoonlijke afspraak – uitleg geven over de te tekenen koopakte;
  • Begeleiding bij de verdere afwikkeling. Afspraak plannen voor de inspectie op de overdrachtsdatum. Het controleren van de leveringsakte alsmede nota van afrekening notaris. 

Ben ik uw aankoopmakelaar? Klik hier voor contact of het maken van een vrijblijvende afspraak.